fietshelm logo
rode helm babyhelm lagere school blauwhelm volwassenen grijsinmould helm club geel
Kid
Voor kinderen van 1 tot 6
Proton
Voor juniors van 6 tot 12
Axion
Voor volwassenen vanaf 10
Raptor
Speciaal voor wielerteams

Welkom op Fietshelm.be


Op deze pagina vindt u het antwoord op een aantal belangrijke vragen inzake fietshelmen.

Kunnen helmen gepersonaliseerd worden met een logo?
Hoe bepaal ik de juiste maat?
Hoe zet ik de helm juist op?
Aan welke Europese normen moet een fietshelm voldoen?
Voor welke andere activiteiten is mijn fietshelm nog bruikbaar?
Wat bepaalt het comfortniveau van mijn fietshelm?
Wanneer moet ik mijn fietshelm vervangen?
Kan ik helmen lenen voor ons fietsevenement?
Kan fietshelm.com ons project sponsoren?
Zet ik mijn kind ook in het babystoeltje een helm op?
Hoe onderhoud ik mijn helm?
Hoe bewaar ik mijn helm?
Hoe werkt een helm?
Is een tweedehands helm een goed idee?


Kunnen helmen gepersonaliseerd worden met een logo?
Fietshelm.com biedt de mogelijkheid om zowel kinderfietshelmen als helmen voor volwassenen te personaliseren. Dit kan al vanaf 100 stuks. U bezorgt ons een logo en wij zorgen voor de rest. Normaal kan u tot 3 verschillende logo's op de helmen laten aanbrengen. De kostpijs bevat zowel materiaal, clichékosten, opmaakkosten, startkosten als het aanbrengen van de stickers. Voor een meerprijs is het ook mogelijk om reflecterende stickers aan te brengen. Aantallen kleiner dan 100 stuks kunnen niet gepersonaliseerd worden.
(terug)

Hoe bepaal ik de juiste maat?
Met een lintmeter meet u 1 cm boven de wenkbrauwen de hoofdomtrek. kies dan de bijhorende helm.
(terug)

Hoe zet ik de helm juist op?
De helm moet recht op het hoofd staan. Kijk dus goed of de helm niet te veel naar voren of naar achteren staat. Pas het ringsysteem aan de hoofdomtrek aan als u de helm op heeft. De kinband kan eveneens aan de fietser aangepast worden. Pas de kinband zo aan dat je voelt dat de helm lichtjes naar beneden trekt als je je mond zeer wijd opent.
De riempjes dienen zo aangepast te worden dat ze net onder het oor samenkomen en daar als het ware een Y vormen.
(terug)

Aan welke Europese normen moet een fietshelm voldoen?
Fietshelmen die binnen de Europese Unie verkocht worden moeten conform Europese Norm EN 1078 zijn. Deze norm legt niet alleen een aantal veiligheidstesten op maar bepaalt bijvoorbeeld ook dat de handleiding in de lokale taal moet zijn. De norm staat steeds in de helm. Let op! Soms wordt verkeerdelijk Norm EN 1077(Skihelmen) of EN 1080(Speelhelmen) gebruikt. Deze helmen zijn niet geschikt voor gebruik op de fiets.
EN 1078 slaat zowel op kinderfietshelmen als op fietshelmen voor volwassenen.
(terug)

Voor welke andere activiteiten is mijn fietshelm nog bruikbaar?
Een fietshelm moet voldoen aan de Europese Norm EN 1078. Voor skate en inline helmen geldt de zelfde norm. Je kan dus met een gerust hart ook gaan inlineskaten met je fietshelm. Voor andere activiteiten is de fietshelm NIET geschikt. Voor motoren en bromfietsen zijn er andere helmen op de markt!
Denk er ook steeds aan om de helm af te zetten bij kinderen die in een speeltuin gaan spelen!
(terug)

Wat bepaalt het comfortniveau van mijn fietshelm?
Of een fietshelm comfortabel is of niet wordt bepaald door 3 factoren: pasvorm, gewicht en verluchting.
(terug)

Wanneer moet ik mijn fietshelm vervangen?
Na een val of ongeval is de helm niet meer bruikbaar. De klap die werd opgevangen maakt de helm onheroepelijk stuk, ook als er aan de buitenzijde geen zichtbare schade is. Je moet de helm natuurlijk ook vervangen als hij te klein geworden is of te oud. Een goede fietshelm gaat zo'n 3 tot 5 jaar mee. Daarna vervang je hem best door een nieuw exemplaar.
(terug)

Kan ik helmen lenen voor ons fietsevenement?
Fietshelm.com kan omwille van hygiënische en praktische redenen geen helmen uitlenen.
(terug)

Kan Fietshelm.com ons project sponsoren?
Fietshelm.com ontvangt jaarlijks zeer veel aanvragen tot sponsoring. Wij verkiezen om lokale acties te ondersteunen door middel van lage prijzen, hoge kwaliteit en een goede service. Wij sponsoren wel verschillende acties van Mobiel21.
(terug)

Zet ik mijn kind ook in het babystoeltje een helm op?
Natuurlijk! Een fiets met kinderstoeltje is minder stabiel dan een gewone fiets en valt dus ook makkelijker. Bij een val in het kinderzitje haalt het hoofd van het kind een snelheid van ongeveer 20 km/uur. Bovendien is het hoofdje van een kleuter erg kwetsbaar.
(terug)

Hoe onderhoud ik mijn helm?
Probeer de helm niet te laten vallen en bevestig er geen extra attributen op. Is je helm vuil? Neem dan een vochtige doek en maak hem proper. Stop de helm niet in het water!
(terug)

Hoe werkt een helm?
Een helm vangt de ergst klap op bij een valpartij. De bedoeling is dat de krachten die hierbij ontstaan door de helm opgevangen worden in plaats van door je hoofd. Het is wetenschappelijk bewezen aan de KU Leuven dat op deze manier belangrijke trauma's in de hersenen voorkomen kunnen worden.
(terug)

Is een tweedehandse helm een goed idee?
Een helm die broer of zus even gedragen hebben en waarvan je weet wat er mee gebeurd is, is op zich geen probleem. Koop echter nooit zomaar een helm van iemand over als je niet precies weet wat er met de helm gebeurd is. De kans bestaat dat de helm niet meer 100% beschermt. De prijs van een nieuwe fietshelm is bovendien niet meer zo hoog.
(terug)

Hoe bewaar ik mijn fietshelm best?
Een fietshelm bewaar je best niet in een tas of doos. Je transpiratievocht kan dan niet goed verdampen. Zoals voor vele andere zaken geldt ook voor een fietshelm dat een droge, koele plaats het best is. Let ook op dat je je helm niet achter een raam in de zon legt. De temperatuur kan dan snel oplopen en de buitenschaal kan vervormen.
(terug)© FIETSHELM.COM by Wolvenberg. www.wolvenberg.com